Voorzijde
Achterzijde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Inkijkexemplaar

Bekijk een inkijkexemplaar via deze link.


Waar te koop:

U kan een gesigneerd exemplaar (in paperback versie) bij mij (Eddy Willems) rechtstreeks aankopen door mij een mailtje te sturen.

Gelieve daarin aan te geven dat u het boek wil kopen tesamen met jouw naam en adres gegevens.

U krijgt van mij dan een mailtje terug met instructies om 22 euro (inclusief verzendingskosten in BE/NL) naar mijn rekening over te schrijven.

Van zodra de overschrijving ontvangen is, zend ik u het signeerde exemplaar toe.


‘Het Virus’ is ook te koop in e-book versie en in sommige winkels ook nog in paperback versie:

Uitgeverij Lannoo

Boekhandels Vlaanderen Overzicht

Standaard Boekhandel

Bol.com

Fnac

Staat jouw boekhandel er niet tussen, stuur ons een mailtje via ons contactformulier en we voegen je toe!


Recensies (in willekeurige volgorde):

Wat lezers, critici en de pers schrijven over ‘Het Virus’ …

Chicklit – (8 April 2021) – Toprecensie – De schrijfstijl van Willems & Dierckx is erg aangenaam en gemakkelijk leesbaar. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld en hebben duidelijk kennis van zaken. Ze proberen de lezer voldoende uitleg en achtergrond te geven om de technische informatie toch goed te snappen. Grappig detail dat Eddy Willems zichzelf terug laat komen in het boek en dat ook zijn zoon Frank, vrouw Nadine en zijn twee vrienden echt bestaan. In het boek vormt Eddy Willems met zijn twee vrienden Righard Zwienenberg en Luis Corrons samen The Three Amigos. Het markante trio is een leuke aanvulling op het verhaal. Het maakt het geheel net iets kleurrijker en zorgt voor een verbinding met het heden. Samengevat is Het virus een zeer aangenaam boek voor liefhebbers van thrillers en misdaadboeken. Een vervolg op Het virus en een samenwerking tussen Willems & Dierckx zou zeer welkom zijn.

Coole Suggesties – (23 maart 2021) – Dit boek laat op een bijzondere manier zien hoe de toekomst er over 15 jaar kan uitzien. Het is technisch, zonder al te veel technische termen (in ieder geval geen die niet worden uitgelegd) en een sluimerend gevoel van onbehagen. Je hebt hier geen echte cliffhangers, plottwists of vette actie. In Het Virus draait het vooral om het volgen van het criminele spoor. Het is toegankelijk geschreven, voor veel mensen een eye-opener en een fijne spanningsboog. Een echte pageturner is het overigens niet: het verhaal kabbelt vrolijk voort.

CyberSecurity Magazine – (24 december 2020) – Toprecensie – eerste Engelstalige recensie door een Duitse journalist – While the story sounds like your usual James-Bond-movie, it has it twists and turns, which ensure that you will never be bored by the story, even though some storyline leaps do exist. The main characters are also realistically depicted, something which probably can be related to the influence of Alain Diercx, who has authored fictional stories before. The expertise of Eddy Willems, on the other hand, shines in those scenes where computer technology and specifically anti-virus topics come up during the book. His experience and knowledge on cybersecurity definitely shows and adds a certain learning effect to the book. To summarize, if you would like to read an entertaining, yet realistic story which will give you some insights into the cybersecurity world, “Het Virus” is for you. 

Perfecte Buren – (17 december 2020) – Toprecensie – Onze favorieten 2020 … Severine – Mijn nummer één: Het virus van Willems & Dierckx. Het beste boek van 2020 is er voor mij eentje van eigen Vlaamse bodem. Een zinderende thriller die je wijst op de – vaak onderschatte – gevaren van internet. Het verhaal voelde erg geloofwaardig aan, en gaf een realistisch beeld over de nabije toekomst. Iets wat toch altijd afwachten is voordien. Wederom een gezamenlijk debuut dat zich direct als een topper heeft ontpopt! Voor mij is ‘Het virus’ absoluut een topboek.

In de boekenkast – (16 december 2020) – Toprecensie – Wat knap is, is dat de auteurs (met hun achtergrond als communicatieadviseur en securityspecialist) niet verzanden in onbegrijpelijke technologische termen, maar het verhaal juist heel helder en begrijpelijk hebben weten te houden. Als lezer word je meegenomen in de enerverende wereld van cybercriminelen, virussen en de technologie van de toekomst, zonder dat het veel moeite kost om dit alles te kunnen volgen. Het virus van Eddy Willems en Alain Dierckx is een boeiende thriller over een vorm van criminaliteit, die ook in onze wereld een steeds grotere rol zal gaan spelen. Dit boek krijgt 4 sterren van mij.

Perfecte Buren – (1 december 2020) – Toprecensie – Eddy Willems en Alain Dierckx hebben een hele aangename en beeldende schrijfstijl. Je merkt ook totaal niet dat het boek door twee personen is geschreven. En al helemaal niet dat dit hun gezamenlijk debuut is. Het verhaal leest heel erg vlot en de korte hoofdstukken helpen hier ook zeker bij. Interessant is ook dat bepaalde zaken uit de verhaallijn van het personage Eddy gebaseerd is op waargebeurde feiten. Dat is absoluut een pluspunt en maakt het verhaal nadien nog net wat specialer. Voor mij is ‘Het virus’ absoluut een topboek. Ik ben grote fan van dit cybercrime genre, dat fascineert mij enorm. Wanneer je dit dan combineert met een geniaal plot en sympathieke personages, krijg je een boek zoals dit. Ik heb er enorm van genoten en hoewel de identiteit van de daders voor mij niet echt een verrassing was, klopte het gehele plaatje achteraf wel volledig voor mij. En alles voelde erg geloofwaardig aan. Iets wat toch altijd een heikel punt is bij verhalen die zich in de (nabije) toekomst afspelen. Een leuk extraatje is dat je nadien nog een kort verhaal online kunt lezen, over iets wat in het boek wordt aangehaald. Dat heb ik dan ook gedaan, en vond ik heel leuk. Zo kon ik nog wat langer nagenieten. Willems & Dierickx zijn cum laude geslaagd met hun gezamenlijk debuut. Daarom geef ik ‘Het virus’ het maximum van vijf schitterende sterren!

IT Daily België – (20 november 2020) – Cybersecurity als roman: hoe ‘Het Virus’ tot leven kwam. Interesse in het onderwerp is enige vereiste om het boek te lezen. Volgens Willems moet het boek de awareness rond security verhogen. Achteraan het boek zitten twee aparte pagina’s waarin hij uitlegt waar security op neer komt. Het is belangrijk om te begrijpen dat menselijke fouten haast altijd aan de basis zitten. Dat is ook de basis van Het Virus.

Computable België – (12 november 2020) – Cyberthriller van opmerkelijk schrijversduo. ‘Het boek heeft in elk geval wél de verdienste om een best complexe kwestie als malware en virussen voor een breed publiek inzichtelijk te maken, én op een toegankelijke en onderhoudende manier te wijzen op de gevaren ervan. Gevaren die zeker niet uit de lucht zijn gegrepen. Kortom, ‘Het virus’ is interessant voor it-profielen, voor de technologische component van het verhaal, en ook security-leken zullen er iets van hun gading in vinden.’

RingTV België – (11 november 2020) – Spoel verder via de link naar 13:25 en bekijk de clipping over ‘Het Virus’ in de boekenrubriek van Ring TV: ‘Schrijversduo van de streek komt met zeer toegankelijk geschreven SF cyberthriller!’

Computerworld Nederland – (21 september 2020) – ‘Als je van je werk je hobby maakt: security evangelist schrijft technothriller.’ – Voorbeeld van de persaankondiging die opgepikt werd door verscheidene online websites in België en Nederland.

DataNews België – (21 september 2020) – ‘Belgische security evangelist komt met cyberthriller over moorddadig computervirus!’ – Voorbeeld van de persaankondiging die opgepikt werd door verscheidene online websites in België en Nederland.

Staat jouw recensie er niet tussen, stuur ons een mailtje via ons contactformulier en we voegen jouw recensie toe!